Het corrigeren van de buikwand na zwangerschap

zwangere vrouwNa een zwangerschap kan de huid van de buik slap worden en kan er striae ontstaan. Dit zijn de kleine scheurtjes in de elastische laag van de huid. Het kan voorkomen dat na een zwangerschap uw buik slap is en gaat hangen. In dit geval zou het corrigeren van de buikwand na zwangerschap een plastische ingreep zijn waarmee u geholpen kunt worden.

Bij deze Buikwandcorrectie wordt de huid van de buik weer strak getrokken. Als u deze behandeling door een goede specialist laat uitvoeren dan hoeft dit niet veel voor te stellen. Hoe makkelijk de procedure is en of u ├╝berhaupt in aanmerking komt voor een buikwand correctie is afhankelijk van een aantal factoren.

Voorwaarden buikwandcorrectie

De meest ideale condities voor het uitvoeren van een buikwandcorrectie is essentieel om de behandeling makkelijk en goed te kunnen volbrengen. Zo wordt er bijvoorbeeld verwacht dat de buikspieren in een redelijke conditie verkeren. Een andere eis is dat u op of in de buurt moet zijn van uw ideale gewicht. Dit is dus berekend aan de hand van de BMI en niet uw persoonlijke wens qua gewicht.

Aan vrouwen wordt ook aangeraden om de het corrigeren van de buikwand na een zwangerschap pas te doen wanneer de laatste zwangerschap voorbij is. Zo is er overigens ook de mommy makeover belgie, een ingreep die naast de buikwandcorrectie ook een borstlift of vergroting bevat. Als er namelijk nog een zwangerschap komt dan zou dit de ingreep ten niet doen en ook voor complicaties kunnen zorgen. Als u ervoor zorgt dat u aan bovenstaande eisen voldoet dan kan een plastisch chirurg u zeker helpen met het corrigeren van de buikwand.