Last van de schouders of nek

last van schoudersAls iemand last heeft van de schouders of de nek, dan kan dit een behoorlijk belemmering zijn. Men wordt beperkt in het bewegen, wat uiteraard zeer vervelend kan zijn. Soms worden bepaalde activiteiten ook uitgesteld omdat men pijn heeft van de schouders en de nek. Er zijn uiteraard verschillende oorzaken die hieraan ten grondslag kunnen liggen.

Zo is er bijvoorbeeld het zitten achter de computer. Langdurig in dezelfde houding zitten, bijvoorbeeld op het werk, kan klachten in de schouders, nek en rug geven. Maar ook kan een avondje verkeerd in bed liggen zorgen voor klachten in deze gebieden. Het zorgt ervoor dat de spieren samentrekken en dit kan veel klachten geven. Vaak gaat dit vanzelf wel weer over na 1 of 2 dagen.

Blijven de klachten echter langer aanhouden, dan is er mogelijk meer aan de hand. In dat geval is de fysio Katendrecht bezoeken mogelijk een goede oplossing. Daar wordt er ten eerste gekeken en geluisterd naar de klachten. Vervolgens wordt hier een behandelplan voor opgesteld.

Hoe ziet een afspraak bij de fysio eruit?

In bepaalde gevallen wordt iemand doorverwezen door de huisarts naar de fysiotherapeut. Dat is dus vaak bij klachten aan het bewegingsapparaat. Soms zijn dit dus de klachten in de rug, maar ook bijvoorbeeld bij pijn in de knieën, armen of andere delen van het lichaam kan de fysiotherapeut hulp bieden. Er wordt geluisterd naar de patiënt en er wordt middels diverse technieken getracht om klachten aanzienlijk te verminderen. Daarnaast worden er meestal ook oefeningen gedaan tijdens het consult. Deze oefeningen moeten dan vaak met enige regelmaat worden herhaald, dat kan ook thuis gedaan worden. Zo verminderen de klachten vaak behoorlijk en kan iemand weer aansterken.