Naar de fysio in regio Zeist

Iedereen heeft wel eens last van een blessure. Soms komt dit bijvoorbeeld omdat er een bepaalde sport gedaan wordt. Iemand kan bijvoorbeeld vallen, door zijn enkel gaan of een ander ongelukje hebben waardoor een blessure ontstaat.

Deze blessures zijn natuurlijk zeer vervelend. Ten eerste omdat de sport dan niet meer kan worden beoefend, maar het kan ook zo zijn dat de dagelijks activiteiten eronder komen te lijden. Men wil dus vaak graag snel van deze klachten afkomen en weer verder. Op zich een heel goede instelling natuurlijk.

Om hiermee te helpen zijn er fysiotherapeuten, in ons land best een behoorlijk aantal die kunnen helpen om de blessures op te lossen. Sommige mensen brengen ook een bezoekje om van andere klachten aan het bewegingsapparaat af te komen. Denk bijvoorbeeld aan rug- of nekklachten waar veel mensen in ons land mee te maken hebben. Meer informatie over een fysiotherapeut in Zeist kunt u vinden op: http://www.fysiotherapieinzeist.nl/

Hoe ziet een sessie bij de fysiotherapeut eruit?

In veel gevallen is het mogelijk om direct contact op te nemen met een fysiotherapeut. Maar toch zullen veel mensen eerst naar de huisarts gaan. Tijdens een regulier consult bij de huisarts wordt eerst naar de klachten geluisterd en deze kan vervolgens doorverwijzen naar de fysio. Vaak kunt u dan zelf een eigen praktijk uitzoeken.

Er zijn veel verschillende praktijken waar u uit kunt kiezen. Zodra de afspraak is gemaakt, zal er eerst worden geluisterd en gekeken naar de klachten die men heeft. Het is wel belangrijk dat men ook alles verteld tijdens dit eerste consult, zo kan er namelijk een beter behandelplan worden opgesteld, wat het herstel ten goede kan komen. De therapeut zal aan de hand van de klachten een behandelplan opstellen. Vaak is dit een combinatie van een aantal zaken, ook afhankelijk van de type klachten. Vaak is het een combinatie tussen het losmaken van de spieren en het aansterken. Bij bepaalde klachten worden er ook oefeningen gedaan tijdens de afspraak, welke vervolgens thuis moeten worden herhaald. Het aantal afspraken dat gedaan moet worden voordat de klachten weg zijn kan uiteraard per persoon en klacht verschillen.

De kosten voor een consult bij de fysio

Fysiotherapie is slechts beperkt opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. In veel gevallen zal de patient het dus zelf moeten bekostigen. Er zijn echter veel aanvullende pakketten beschikbaar waarmee men toch de behandelingen vergoed krijgt. Als iemand zo’n aanvullend pakket niet heeft, zijn de kosten gemiddeld zo’n €35 tot €40,- per behandeling.