Rugklachten vaker bij mensen met een zittend beroep

rugpijnenVeel mensen met een zittend beroep hebben last van de onderrug. Zo vreemd is dat ook niet. Als je namelijk de gehele dag achter een computer zit en intensief aan het werk bent, dan kun je gemakkelijk klachten ontwikkelen. Er zijn veel zaken die gedaan worden aan rugklachten. Veel reclame wordt er ook gemaakt voor diverse oplossingen.

Sommige commercials hebben de oplossing door een zooltje in de schoen te plaatsen. Maar ook lopen veel mensen bij de fysiotherapeut. Deze mensen kunnen helpen om de rug losser te maken, bijvoorbeeld door een massage. Zo is er ook nog Vrij van Pijn Pijnbestrijding dat kan helpen om klachten te verminderen.

Oefeningen om de rug sterker te maken

Ook worden er vaak oefeningen meegegeven voor het versterken van de rug. Zo gaan de klachten hopelijk weg. Naast oefeningen en pijnverlichting, is het zeker ook een goed idee om eens een wat meer te gaan bewegen. Alhoewel er vaak niet zo’n behoefte is aan beweging, is het wel belangrijk om te blijven bewegen. Zo worden rug sterker en soepeler. Daarnaast helpt beweging met de ontladen van de stress, wat indirect ook weer invloed kan hebben. Al met al is het dus zeker een goed idee om te blijven bewegen.

De onderrug is het gedeelte van de rug waar de meeste mensen klachten hebben. Naast de bovengenoemde zaken, kan het ook interessant zijn om eens naar uw houding te kijken. Te kijken naar hoe u achter de computer zit. Staat uw stoel wel goed ingesteld? En staat uw beeldscherm niet veel te laag. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat u gaat ‘hangen’ voor de computer of achter het bureau. Dit is zeker niet aan te bevelen en een goed ingestelde bureaustoel en bureau kunnen voor minder klachten zorgen. Zeker in combinatie met meer beweging, oefeningen & ontspanning.